Kosmetisk tatovør

En kosmetisk tatovør er en person, der udfører kosmetisk tatovering af øjenbryn, hårbund, øvre og nedre øjenlåg, eller læber, eller flere af disse behandlinger, og som har gennemført og bestået en uddannelse i kosmetisk tatovering, med et praktisk og teoretisk indhold, der er fastsat af en brancheforening.

Kosmetisk tatovering defineres som en metode, hvorved tatoveringsfarve med et eller flere pigmenter med nål eller lignende udstyr indføres i en persons læderhud, eller huden omkring læberne, med henblik på permanent eller langvarig farvning af hud, eller slimhinde med det formål at dekorere, forskønne, korrigere, rekonstruere eller bibringe det tatovererede område en markering. Permanent make-up, semipermanent make-up mikropigmentering m.v. er omfattet af definitionen.

Uddannelsen til kosmetisk tatovør

Sundhedsministeriet udsendte bekendtgørelse om kosmetisk tatovering, den 22. maj 2021, og uddannelsen omfatter nu minimum 160 undervisningstimer af 60 minutters varighed, hvoraf 110 timer pr. behandling/ applikationsområde, skal udgøre den praktiske del af uddannelsen. Såfremt den kosmetiske tatovør vil kunne udføre tatovering af øjenbryn, hårbund, øvre og nedre øjenlåg og læber skal den praktisk del af uddannelsen udgøre ca. 440 timer.

Uddannelsen skal være gennemført inden for 6 måneder efter påbegyndelse af uddannelsen.

Når du uddanner dig ved uddannelsessteder, der er uddanner under DKFs retningslinier, så undervises du af nogle af de dygtigste hudlæger indenfor:
Hudens opbygning, herunder anatomi, fysiologi, hygiejnekursus i regler fastsat af Statens Serum Institut, hudsygdomme, infektionssygdomme, medicinske komplikationer, herunder keloiddannelse og udvikling af allergisk kontakt, dermatitis over for farvestoffer, der placeres i læderhuden, og hudtyper og deres betydning for resultat af kosmetisk tatovering. Her undervises der også omkring lovgivning, myndighedskrav og forbrugerinformation.

Formålet med den praktiske del af uddannelsen er at sikre, at den kosmetiske tatovør anvender en god praksis i forhold til anvendelse af tatoveringsfarver, udstyr og teknikker, og at den kosmetiske tatovør på forsvarlig vis er kvalificeret til at udføre kosmetisk tatovering.

Uddannelsesstederne uddanner selv indenfor:
Grundlæggende teori om kosmetisk tatovering, og apparaturlære, produktkendskab, ingrediensteknologi, form- og farvelære og grundig kendskab til blækområdet. Kursus i tegnelære, herunder optegningsteknik og arbejde på hudsimulerende materiale, kosmetisk tatovering af øjenbryn, hårbund, øvre og nedre øjenlåg eller læber eller flere af behandlingerne, herunder øvelse på live modeller, behandlingsteknikker som fx hastighed, nålevinkel, valg af nåle og pigmentering, blækteknologi, særlige tekniske krav i forhold til farvelægning og farvetoning, oplæring i kundefortegnelse, herunder krav til indhold, og oplæring i mundtlig og skriftlig information om potentielle risici ved kosmetisk tatovering.

Følgende uddannelsessteder, uddanner i samarbejde med Dansk Kosmetolog Forening
København
Fyn
Jylland

Få seneste nyt fra Dansk Kosmetolog Forening

Tilmeld vores nyhedsbrev og få nyttig viden omkring events og meget mere.